Biotalousyritysten menestystekijöitä selvitetään

Itä-Suomen yliopiston tutkimuksessa tarkastellaan uusia biotaloustuotteita ja -ratkaisuja tarjoavia yrityksiä, jotka suuntaavat verkottuneille globaaleille markkinoille uudenlaisten kanavien kautta.

Itä-Suomen yliopistossa haastetaan metsätoimialan perinteinen ajattelu. Nelivuotisessa tutkimushankkeessa selvitetään kansainvälisille markkinoille suuntautuvien biotalousalan yritysten liiketoimintamallien menestystekijöitä. Tarkastelussa ovat uusia biotaloustuotteita ja -ratkaisuja tarjoavat yritykset, jotka suuntaavat verkottuneille globaaleille markkinoille uudenlaisten kanavien kautta.

”Puunjalostuksen sivutuotteina syntyvän raaka-aineen innovatiivinen hyötykäyttö muun muassa elintarvike-, tekstiili- ja lääketeollisuudessa tarjoaa kiinnostavia liiketoimintamahdollisuuksia ja malleja niin nykyisille alan toimijoille kuin myös uusille perustettaville start-up yrityksille”, tutkimuskonsortion johtaja Mika Gabrielsson kertoo.

Hanke on kauppatieteiden laitoksen ja metsätieteiden osaston yhteisprojekti. Lisäksi mukana on yhteistyöyliopistot Uudesta-Seelannista, Ruotsista ja Uruguaysta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat