Capman ostaa metsäsijoittamiseen keskittyvän varainhoitoyhtiö Dasoksen

Dasos hallinnoi seitsemää rahastoa, jotka puolestaan hallinnoivat 266 000:ta hehtaaria metsää kahdeksassa maassa.

Pääomasijoituskonserni Capman ostaa metsäsijoittamiseen keskittyvän varainhoitoyhtiön Dasos Capital Oy:n ja laajentaa toimintaansa luonnonvarasijoittamiseen, Capman tiedottaa. Velaton kauppahinta on 35 miljoonaa euroa. Kauppa toteutetaan osakevaihdolla.

Lisäksi Capman on sitoutunut maksamaan myyjille enintään viiden miljoonan euron lisäkauppahinnan, joka määräytyy vuosien 2025 ja 2026 toteutuneiden hallinnointipalkkioiden perusteella.

Dasos on tiedotteen mukaan johtava metsä- ja luonnonvarasijoittamisen varainhoitaja Euroopassa sekä alan merkittävä toimija maailmanlaajuisesti. Dasos keskittyy kestävien metsäsijoitusten, luontokohteiden ja metsähiilinielujen hallinnointiin sekä arvon kehittämiseen Euroopassa ja kehittyvillä markkinoilla.

Dasoksen hallinnoimien rahastojen sijoittajat ovat koti- ja ulkomaisia instituutioita, pääosin eläke- ja vakuutusyhtiöitä. Tällä hetkellä Dasos hallinnoi seitsemää rahastoa, joiden yhteenlaskettu arvo on noin 1,4 miljardia euroa ja jotka hallinnoivat 266 000:ta hehtaaria metsää kahdeksassa maassa.

Dasos-konsernin oikaistu liikevaihto oli viime vuonna 4,5 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,2 miljoonaa euroa. Tämän vuoden liikevoiton ennustetaan olevan noin 2,7 miljoonaa euroa.

Dasoksen Helsingissä, Mikkelissä ja Sveitsissä toimiva tiimi jatkaa rahastojen hallinnointia ja sijoitusstrategian toteuttamista.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut