Energiateollisuus kannattaa tavoitetta irtautua venäläisestä tuontienergiasta

"Kaikkien polttoaineiden tarjonta vähenee ja hinnat nousevat energiamarkkinoiden muutoksessa."

Energiateollisuus ry tukee EU-komission ehdotusta pyrkiä määrätietoisesti irti venäläisestä fossiilisesta energiasta. Samalla komissio haluaa panostaa uusiutuvan energian tuotantoon ja parempiin energiaverkkoihin, lisätä energiatehokkuutta sekä nostaa kaasuvarastojen tasoa.

”Se lisää Euroopan energiaturvallisuutta ja vauhdittaa ilmastoystävällisen energiajärjestelmän rakentamista, toteaa Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä tiedotteessa.

Suomessa nyt käsillä oleva kriisi näkyy jo nyt sähkölaskuissa, mutta muutokset markkinoilla tuottavat paineita myös lämmityksen hintoihin. Kaikkien polttoaineiden tarjonta vähenee ja hinnat nousevat energiamarkkinoiden muutoksessa.

”Olkiluoto kolmosen sähköntuotannon käynnistyminen ja tuulivoiman kasvava osuus tekevät maastamme omavaraisemman ja osaltaan painavat markkinahintaa alas. Tulemme jatkossakin olemaan osa eurooppalaisia sähkömarkkinoita, jolloin hintavaihtelut välittyvät osittain myös meille. Niiden myötä myös paineet kuluttajahintoihin jatkuvat”, Leskelä sanoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa