EU hyväksyi Suomen vastustamat rahoituksen ilmastokriteerit

Yhteensä 13 maata, joukossa Ruotsi, vastusti komission taksonomiaesitystä.

EU:n jäsenmaat ovat odotetusti hyväksyneet niin sanotut taksonomian ilmastokriteerit. Kriteerit vaikuttavat siihen, millä ehdoilla yritykset saavat rahoitusta investoinneilleen.

Yhteensä 13 maata, mukaan lukien Suomi, Ruotsi ja Ranska, vastusti komission esitystä. Tämä ei kuitenkaan riittänyt kaatamaan esitystä, joka hyväksyttiin määräenemmistöllä.

Metsäteollisuus ry ilmaisi heti pettymyksensä. Sen mukaan päätös tarkoittaa suomalaisille yrityksille ja metsäomistajille lisääntyvää hallinnollista taakkaa ilman perusteltavissa olevia hyötyjä ilmastolle.

”Valmistelujen jatkuessa on Suomen vaikutettava aktiivisesti niin, ettei edelleen heikennetä suomalaisen metsäteollisuuden ja -talouden toimintaedellytyksiä”, etujärjestö vaatii tiedotteessaan.

Sen sijaan Suomen hallitus toimi Metsäteollisuus ry:n mielestä viisaasti vastustaessaan komission esitystä.

”Valitettavasti Suomen kannanmuodostus asiassa kesti luvattoman pitkään eikä maallemme jäänyt aikaa tehdä aktiivista EU-vaikuttamista ja kerätä näkemyksen taakse riittävää määrää muita jäsenmaita”, Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen harmittelee.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus