EU-komissio haluaa kiristää ilmastotavoitetta

Ministeri Mikkonen: Tiukempi tavoite on myös Suomen etu.

EU:n komissio esittää unionille nykyistä tiukempaa ilmastotavoitetta. Komissio haluaa leikata EU:n kasvihuonekaasupäästöjä 55 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Nykyinen tavoite on 40 prosenttia.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) on tyytyväinen Euroopan komission esittämään uuteen ilmastotavoitteeseen. Mikkosen mukaan tiukempi tavoite on myös Suomen etu.

”Tiukempi EU-tason tavoite auttaa meitä saavuttamaan omat tavoitteemme, tasaa pelikenttää ja luo markkinoita puhtaiden ratkaisujen viennille”, Mikkonen toteaa.

Komissio julkisti esityksensä tänään puheenjohtaja Ursula von der Leyenin unionin tilaa koskevan puheen yhteydessä. Esitys käynnistää jäsenmaiden väliset neuvottelut. Lopullisen sanan sanoo EU-parlamentti.

Kommentit (2)

  1. Lisää työttömyyttä ja kurjuutta ihmisille tiedossa.

  2. Kaunishan siinä ajatus siedettävämmän ilman laadun puolesta, mutta mitenkähän nuo käytännön määräykset ja toimet tuon vuoksi. On vain pelättävissä, että varsinkin vihreiden harjoittama tekopyhä kaksinaismoralistinen oikeiden asijoiden ja tekojen kyykyttäminen ja ilmaston kannalta toisarvoisten tai jopa huonojen asijoiden ihannoiminen jatkuu ja vielä voimistuu.

Luonto Luonto

Kuvat