Hallitus päätti kansallisesta metsästrategiasta, ”tarvitsemme ennustettavaa metsäpolitiikkaa”

Kansallinen metsästrategia 2035 toteuttaa osaltaan hallitusohjelmaa, maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah sanoo.

Hallitus teki tänään torstaina periaatepäätöksen kansallisesta metsästrategiasta. Periaatepäätös antaa valtionhallinnolle ohjeita ja suuntaviivoja metsäpolitiikan valmisteluun ja toteutukseen.

Viime vuoden lopulla valmistunut Kansallinen metsästrategia 2035 kuvaa metsäalan tärkeimmät tavoitteet. Se on yhteensovittava elinkeinostrategia, joka kattaa metsätalouden ja -teollisuuden lisäksi myös metsien muihin tuotteisiin perustuvan tuotannon, jalostuksen, palvelut ja julkishyödykkeet sekä metsäalan osaamis- ja koulutuskysymykset.

”Kasvun ja hyvinvoinnin rakentaminen koko Suomeen on yksi keskeinen päämäärä sekä hallitusohjelmassa että metsästrategiassa. Tarvitsemme kestävää ja ennustettavaa metsäpolitiikkaa. Kansallinen metsästrategia 2035 osaltaan toteuttaa hallitusohjelmaa”, maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah toteaa tiedotteessa.

Maa- ja metsätalousministeriö koordinoi metsästrategian toimeenpanoa ja seurantaa.

Ympäristöjärjestö WWF vetosi aiemmin tällä viikolla hallitukseen, jotta se tekisi strategiasta päätöstä vaan lähettäisi sen takaisin valmisteluun. Ympäristöjärjestön mukaan strategiassa painottuu liikaa puuntuotanto.

Lisää aiheesta:  Hallituksen palautettava metsästrategia takaisin valmisteluun, WWF vaatii

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat