Helen: Biotalous on välivaihe

Energiayhtiön mukaan vielä on vaikea arvioida, mitä biotalouden jälkeen tulee.

Energiayhtiö Helen on linjannut viisi ratkaistua, jolla päästään ilmastoneutraaliin tulevaisuuteen. Nämä ovat kaupunkilaisten osallistuminen, hukkalämmön kierrätys, joustot, tutkimukseen panostaminen sekä siirtyminen pois fossiilisista polttoaineista.

Jotta kivihiilestä ja fossiilisista polttoaineista päästään mahdollisimman nopeasti eroon, nopein keino on siirtyä biopolttoaineisiin. Biotalous on kuitenkin vain välivaihe siirryttäessä kohti ilmastoneutraalia energian tuotantoa. Yhtiön mukaan on vaikea arvioida, mitä biotalouden jälkeen tulee. Uutta teknologiaa suunnitellaan ja pilotoidaan jo, mutta voittajia ei vielä tiedetä.

Vaikka biotalous on vain välivaihe, sen kestävyydestä on huolehdittava, yhtiö linjaa. Metsien kasvun tulee olla poistumaa suurempi, monimuotoisuus on turvattava ja energiakäyttöön laitetaan vain ne jakeet, jotka eivät jalostukseen kelpaa.

”Jatkossakin energiaa tuotetaan kaupungissa, lähellä asukkaita. Energiantuotanto tarvitsee tilaa myös tulevaisuuden Helsingissä”, johtaja Maiju Westergren Helenistä toteaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat