Helpotusta pystykarsintaan ja metsätöihin – Stihliltä tulossa kaksi akkukäyttöistä oksasahaa

(Kuva: Stihl)
(Kuva: Stihl)

Stihl tuo markkinoille kaksi uutta akkukäyttöistä oksasahaa. Uutuudet – Stihl HTA 150 ja Sthil HTA 160 – tulevat myyntiin tänä kesänä.

HTA 150 on suunniteltu erityisesti metsänhoitoon, sitä voisi käyttää esimerkiksi taimikonhoidossa. Mittaa sahalla on 196 senttiä. Sahaan suositellaan Stihlin AP300 S -akkua, joka takaa 70 minuutin työajan. Sahassa on Rollomatic E Mini -terä, jonka leikkuupituus on 30 cm, ja  3/8″ Picco Micro Mini 3 (PM3) -teräketju. Paino ilman akkua, rengaskahvaa ja leikkuutarvikkeita on 4,7 kiloa.

Uudessa Stihl HTA 150 -oksasahassa on lyhyt ja kevyt varsi sekä ergonominen rengaskahva. (Kuva: Sthil)

”EC-moottorissa on kevyt magnesiumvaihteisto, ja se tarjoaa korkean vääntömomentin ja vain vähän tärinää. Helposti puhdistettava ilmansuodatin varmistaa moottorin jäähdytyksen ja siten pitkän käyttöiän ja tasaisen suorituskyvyn”, tuotepäällikkö Mats Gustafsson Stihliltä kertoo tiedotteessa.

HTA 160 on Stihlin tehokkain akkutyökalu ja valmistajan mukaan suunniteltu ammattimaiseen puunhoitoon. Sahassa on teleskooppivarsi, joka yltää jopa neljään metriin. EC-moottori on hiljainen, joten sahaa voi käyttää ilman kuulonsuojaimia. Sahan teräketju (1/4″ PM 3) on pienempi kuin HTA 150:ssä.

”Ketjupyörän kotelon mittaustangon ansiosta leikkuu onnistuu juuri oikealta korkeudelta, ja oksakoukku helpottaa irtonaisten oksien poistamista puusta”, Gustafsson kertoo.

Virtalähteeksi suositeltu AP 300 S -akku tarjoaa 70 minuutin käyttöajan. Sahan paino ilman akkua ja leikkuutarvikkeita on 6,9 kiloa.

Metsälehti kokeilee sahat lähikuukausina.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat