Hyvä kysyntä vauhditti Ponssea, tilauskanta nousi ennätystasolla

Venäjä nousi jälleen suurimmaksi tavaralajimenetelmän metsäkoneiden markkinaksi.

Metsäkonevalmistaja Ponsse paransi liikevaihtoa ja tulosta viime vuonna. Liikevaihto kohosi hyvän kysynnän saattelemana 750 miljoonaan euroon, mikä on 18 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Liiketulos nousi liki kolmanneksella 75 miljoonaan euroon.

”Suhteellisen liikevoiton kasvua hillitsi tuotekustannuksiin liittyvä inflaatio”, Ponssen toimitusjohtaja Juho Nummela kertoo.

Voimakas kysyntä yhdessä logistiikkaongelmien kanssa vaikutti osien ja komponenttien saatavuuteen, mikä laukaisi hintojen ja liiketoiminnan muiden kulujen voimakkaan inflaatiokehityksen.

Nummelan mukaansa metsäkoneiden kysyntä kääntyi kiivaaseen kasvuun viime vuoden alussa. Tilausvirta oli hyvä ja tilauskanta rikkoi aiemmat ennätykset. Vuoden lopussa tilauskanta oli 440 miljoonaa euroa.

”Markkinatilanne oli hyvä kaikkialla, varsinkin Venäjällä, joka otti takaisin paikkansa maailman suurimpana tavaralajimenetelmän metsäkoneiden markkinana”, Nummela kertoo.

Yhtiön liikavaihdosta yli puolet tuli Euroopasta. Pohjois- ja Etelä-Amerikan osuus oli neljännes, Venäjän ja Aasian runsas viidennes. Euroopan osuus kutistui, voimakkainta kasvu oli Venäjällä ja Aasiassa.

Konsernin euromääräisen liiketuloksen ennakoidaan olevan tänä vuonna samalla tasolla kuin viime vuonna.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat