Ilmastokeskustelu jakaa suomalaiset

Koulutetut, kaupunkilaiset ja vihreät pitävät useimmin ilmastokeskustelua tarpeellisena, yrittäjät, duunarit ja maaseudun asukkaat puolestaan vouhotuksena.

Suomalaisista puolet pitää ilmastokeskustelua tarpeellisena herättelynä, mutta toisaalta kaksi viidestä tarpeettomana vouhotuksena. Tämä ilmenee Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta.

Enemmistö korkeasti koulutetuista, ylemmistä toimihenkilöistä, opiskelijoista ja pääkaupunkiseudulla asuvista uskoo ilmastokeskustelun tarpeellisuuteen. Sen sijaan yrittäjien, SAK:n jäsenten ja maaseudulla asuvien enemmistön mielestä kyse on vouhotuksesta.

Kriittisimpiä keskusteluun ovat 41–60-vuotiaat, joista puolet näkee julkisen keskustelun vouhotuksena ja hysteriana. Sen sijaan enemmistö alle 30-vuotiaista ja yli 60-vuotiaista pitää keskustelua tarpeellisena.

Vihreiden kannattajista 92 prosenttia pitää keskustelua tarpeellisena. Myös vasemmistoliiton ja SDP:n kannattajista valtaosa on samaa mieltä. Neljä viidestä perussuomalaisten tukijasta ilmoittaa keskustelun olevan vouhotusta. Keskustan kannattajista puolet asettuu samalla kannalle. Kokoomuksen ja muiden puolueiden tukijoiden kannat menevät suunnilleen tasan.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS Oy. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1003. Vastaajat edustavat maamme 18–79 vuotta täyttänyttä väestöä Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentit (1)

  1. Kaikkiahan ilmasto toki kiinnostaa se lähes ainoa puheenaihe,mutta ihan katselee venäjän,amerikan ja muidenkin kehitysmaiden metsiensä polttelua niin ihan heti ei nyt kyllä oikein halua poltopuilla lämmitystä lopettaa,enkä työ ajoja

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat