Istutustöitä tarjolla kesäksi – Metsähallitus ja Metsä Group pestaavat kymmeniä nuoria

Töihin haetaan reippaita ja ulkoiluhenkisiä nuoria.

Sekä Metsähallitus että Metsä Group palkkaavat nuoria kesän istutuksille. Metsähallitus hakee yhteensä 70 istuttajaa Pohjois-Suomeen, Lappiin, Kainuuseen ja Koillismaalle. Lisäksi haetaan 15 istuttajaa Lieksaan, Nurmekseen ja Parkanoon. Siellä työhön kuuluu lisäksi kylvöä ja heinäntorjuntaa.

Työsuhteet ovat kestoltaan 2–4 viikkoa. Edellytyksenä on 16 vuoden ikä.

“Työ sopii aktiivisille, ulkoiluhenkisille ihmisille. Palautteen perusteella metsänistuttajan työ on mukava kokemus, jossa saa olla ulkona ja tehdä töitä hyvässä porukassa. Samalla voi saada varsin hyvät tienestit”, kertoo Lapin metsänhoitopäällikkö Olli Lipponen Metsähallituksen Metsätalous Oy:stä tiedotteessa.

Metsähallituksen kesätyöntekijät istuttavat valtion maille yhteensä noin miljoona puuntaimea. Valtaosa istutuksista teetetään kuitenkin metsäpalveluyrityksillä. Kaikkiaan valtion maille istutetaan vuodessa noin 17 miljoonaa taimea.

Työt alkavat koulujen päättymisen jälkeen. Tarkempia tietoja löytyy Metsähallituksen rekrytointisivuilta.

”Etsimme reippaita ja motivoituneita nuoria”

Metsä Group hakee yhteensä 64 istuttajaa Rovaniemelle, Joensuuhun, Seinäjoelle, Mikkeliin, Ikaalisiin ja Turkuun. Kolmen viikon kesätyöjakso ajoittuu kesäkuulle. Töihin palkataan 16-17-vuotiaita nuoria.

”Metsäalalla on myös alle 18-vuotiaille sopivia töitä. Istutustyössä on tärkeää, että jaksaa liikkua maastossa ja tehdä fyysistä työtä. Etsimme reippaita ja motivoituneita nuoria”, kertoo Metsä Groupin tuotantopäällikkö Marko Yläjärvi tiedotteessa.

Töitä tehdään ryhmissä, ja jokaisessa ryhmässä on kokenut kesätyöntekijä työtä ja nuorten turvallisuutta valvomassa. Nuoret saavat työhön kattavan perehdytyksen.

Kesätyöpaikkojen haku on auki Metsä Groupin verkkosivuilla 14.2.‒1.3.2024.

 

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat