Japani ja Suomi tiivistävät yhteistyötä ympäristötutkimuksessa

Yhteisillä hankkeilla pyritään tuottamaan hyödyllistä tietoa niin paikallisen, kansallisen kuin globaalin päätöksenteon tueksi.

Suomen ympäristökeskus SYKE ja Japanin ympäristötutkimuksen instituutti NIES ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen. Suomen ympäristökeskuksen tiedotteen mukaan laitokset aikovat aloittaa yhteisiä hankkeita, parantaa maiden välistä tiedonvaihtoa ja vahvistaa tutkimusverkostoja.

Sopimus allekirjoitettiin Helsingissä sunnuntaina. Paikalla olivat Japanin ja Suomen ympäristöministeriöiden edustajat sekä tutkimuslaitosten edustajat.

”Yhteisiä ajankohtaisia kiinnostuksen aiheita ovat muun muassa arktiset alueet, ympäristön ja terveyden väliset kytkennät, kiertotalous sekä ilmastonmuutos ja musta hiili. Niihin liittyvät yhteiset tutkimushankkeet ja osaamisen jakaminen ovat kaikin puolin tervetulleita”, sanoo SYKEn pääjohtaja Lea Kauppi tiedotteessa.

Tutkimuslaitosten yhteistyö luo Kaupin mukaan erinomaiset edellytykset tuottaa hyödyllistä tietoa sekä paikallisen, kansallisen että globaalin päätöksenteon tueksi ympäristöä koskevissa asioissa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat