Käräjäoikeus: Keitele Wood Products syrji työtaisteluun osallistuneita työntekijöitä

Keitele Groupin ja sen 22 työntekijän välinen riita liittyi kevään 2020 työtaisteluihin.

Keitele Groupin tytäryhtiö Keitele Wood Products Oy syrji työtaisteluun osallistuneita työntekijöitä maksamalla näille pienempää tuotantopalkkiota kuin muille työntekijöille, Pohjois-Savon käräjäoikeuden viime viikolla antamassa tuomiossa todetaan. Yhtiö tuomittiin yli 50 000 euron korvauksiin. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Keitele Groupin ja sen 22 työntekijän välinen riita liittyi kevään 2020 työtaisteluihin. Työnantaja oli maksanut lakon ajalta pienempää tuotantopalkkiota lakkoon osallistuville työntekijöille kuin lakkoon osallistumattomille. Keitele Groupissa tuotantopalkkio on määritelty toteutuneen tuotannon mukaan, eikä siihen ole vaikuttanut yksittäisen työntekijän työpainos. Eli loma, sairasloma, työajanlyhennys- tai muu vapaa ole vaikuttanut tuotantopalkkioon sitä pienentävästi.

Koska päätös maksaa tuotantopalkkio erisuuruisena johtui työtaisteluun osallistumisesta, Keitele Wood Products Oy syyllistyi yhdenvertaisuuslain kieltämään syrjintään.

Teollisuusliiton oikeudellisen yksikön päällikkö Anna Tapio on päätökseen tyytyväinen.

”Työnantaja ei voi kohdella työntekijöitään eri tavalla vain siksi, että osa näistä kuuluu ammattiliittoon ja osa ei. Ammatillinen järjestäytyminen on Suomessa perusoikeus, jota suojaa perustuslain ohella myös vahva kansainvälinen sääntely”, Tapio kertoo.

Teollisuusliitto oli myöntänyt jäsenilleen oikeusavun asiassa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa