Käytettyjen työkoneiden verkkokauppa lisääntynyt, Huutokaupat.comissa huhtikuussa myyntiennätys

Keskimäärin käytetyt koneet myydään viikossa, kauppapaikalta kerrotaan.

Käytetyt työkoneet liikkuvat Huutokaupat.com-verkkopalvelussa nyt nopeasti. Myynnissä on etenkin maarakennuskoneita ja maatalouskoneita, mutta myös metsäkoneita.

Keskimäärin koneet myydään noin viikossa, Huutokaupat.comista kerrotaan.

”Pyrimme löytämään myytävälle kalustolle uuden omistajan mahdollisimman nopeasti”, työkoneiden liiketoimintapäällikkö Mikko Näppilä kertoo tiedotteessa.

Tämän vuoden huhtikuussa verkkopalvelussa tehtiin työkoneiden osalta ennätys. Myytyjen koneiden arvo ylitti neljä miljoonaa euroa, ensimmäistä kertaa yhtiön historiassa. Kappalemäärissä koneiden myynti kasvoi yli 60 prosenttia vuodentakaisesta.

Näppilän mukaan työkoneita huudetaan niin omiin peltotöihin kuin rakennusurakoihinkin. Kauppansa ovat tehneet etenkin monikäyttöiset pienkuormaajat ja pientraktorit sekä maanrakennuskoneet – erityisesti pienemmän kokoluokan kaivinkoneet ovat olleet suosittuja.

Metsäkonepuolella tällä hetkellä myynnissä muun muassa Logsetin ajokone ja pieni Profi-harvesteri. Verkkopalvelussa on tarjolla pienempiä ja vanhempia metsäkoneita. Vaikka palvelussa on esimerkiksi myyty satojen tuhansien arvoisia maansiirtokoneita, keskihinta kaupoissa on tyypillisesti kuitenkin 6 000–7 000 euroa.

”Metsäkoneita ei ehkä mielletä vielä huutokauppatavaraksi. Sekin voi rajoittaa, että emme ole mukana vaihtokonebisneksessä”, Näppilä kertoo.

Huutokaupat.comissa kauppoja tehdään noin 300 000 kappaletta vuosittain.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat