Kemin biotuotetehtaan suunnittelu etenee – esisopimus puunostureista Andritzin kanssa

Investointipäätös luvassa aikaisintaan tänä syksynä.

Kemin biotuotehdashanke etenee suunnitellusti, Metsä Fibreltä kerrotaan. Tehtaan toteutussuunnittelu käynnistyi elokuussa, ja parhaillaan työn alla ovat muun muassa ympäristöluvitus, rahoitusneuvottelut ja laitehankinnat. Investointipäätös tehtaasta tehdään aikaisintaan tänä syksynä.

Metsä Fibre on tehnyt esisopimuksen teknologiayhtiö Andritzin kanssa biotuotetehtaan puunkäsittelylaitteistosta. Toimitukseen kuuluu kaksi automatisoitua puunkäsittelynosturia, joiden nostokapasiteetti on 2 x 25 tonnia 540 metriä pitkällä radalla. Saavutettava puuvaraston koko on noin 120 000 kiintokuutiota. Nostureilla käsitellään noin 7 600 000 kiintokuutiota kuitupuuta vuodessa, mukaan lukien puun vastaanotto rekoista ja junanvaunuista, varaston hallinta, sekä syöttö selluprosessiin.

Täysin autonominen ja tekoälyä hyödyntävä laitteisto on uutta puun vastaanotossa ja käsittelyssä.

”Täysin automatisoitu puunkäsittelylaitteisto on hyvä esimerkki myös edelläkävijyydestämme. Kemin uudelle biotuotetehtaalle hankitaan parasta käytettävissä olevaa tekniikkaa ja olemme valmiita tällaisiin uudenlaisiin ratkaisuihin, joilla voimme kehittää biotuotetehdaskonseptiamme”, projektijohtaja Jari-Pekka Johansson Metsä Fibreltä kertoo.

Laitteisto on sähkökäyttöinen. Kun vielä puukentän toiminnot suunnitellaan tehokkaiksi, mahdollistuu fossiilittomilla polttoaineilla toimivat puukenttäoperaatiot. Metsä Groupin tavoitteena on, että vuonna 2030 konsernin tuotannossa ei käytetä lainkaan fossiilisia polttoaineita. Kemin tehdas tukee tavoitetta osaltaan.

Metsä Fibre kuuluu Metsä Group -konserniin.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut