Kesla lisäsi vauhtia – liikevoitto tuplaantui kolmannella neljänneksellä

Venäjän kysynnän heikentyminen painaa metsäteknologiayhtiön loppuvuotta.

Metsäteknologiayhtiö Kesla paransi tulostaan heinä-syyskuussa. Liikevoittoa kertyi 713 000 euroa, mikä on tuplasti enemmän kuin vuotta aiemmin. Liikevaihto nousi neljänneksellä 10 miljoonaan euroon.

”Kolmannella kvartaalilla erityisesti puunkorjuulaitteiden liikevaihdon kasvu oli vahvaa, mutta myös traktorivarusteiden ja autonostureiden liikevaihdot kehittyivät suotuisasti”, yhtiön toimitusjohtaja Simo Saastamoinen kertoo.

Kolmannella neljänneksellä tilausvirta etenkin Venäjältä on heikentynyt. Venäjän laskutuksen vähentymistä on kuitenkin saatu korvattua Skandinavian, Keski-Euroopan ja Pohjois-Amerikan onnistumisilla, Saastamoinen toteaa. Venäjän tilanteeseen vaikuttaa myös vuoden vaihteessa voimaan tuleva kierrätysmaksun korotus, jonka vaikutusta Keslan koneiden kysyntään yhtiö ei vielä osaa arvioida.

Perinteisesti Kesla on tehnyt parhaat tuloksensa hakkuukaudella, eli vuoden ensimmäisellä ja neljännellä kvartaalilla. Viime vuonna neljännen kvartaalin laskutus oli yhtiön historian korkeimmalla tasolla. Venäjän kysynnän heikentymisen takia liikevaihtoennätyksen rikkominen on loppuvuodesta epätodennäköistä, mutta yhtiö odottaa vuosineljänneksestä kuitenkin kokonaisuutena hyvää.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Blogit ja Kolumnit

Kuvat