Keslan uusi ohjausjärjestelmä nyt myynissä, kärkiohjaus parantaa käytettävyyttä

ProC i -kärkiohjaus on saatavana Kesla 320-sarjan kuormaimiin.

Uusi proC i -kärkiohjaus on saatavana Kesla 320-sarjan kuormaimiin eli 325T ja 326T-malleihin. (Kuva: Kesla)
Uusi proC i -kärkiohjaus on saatavana Kesla 320-sarjan kuormaimiin eli 325T ja 326T-malleihin. (Kuva: Kesla)

Viime vuoden FinnMetkossa esitelty Keslan uusi proC i -kärkiohjaus on nyt saatu myyntiin, koneyhtiöstä kerrotaan. Uusi ohjausjärjestelmä on saatavana Kesla 320-sarjan kuormaimiin.

”Järjestelmä on kokonaan Keslan omaa työtä. Se mahdollistaa ominaisuuksien ketterämmän kehittämisen myös muuttuvien asiakastarpeiden mukaisesti”, kertoo yhtiön liiketoimintajohtaja Markku Lappalainen tiedotteessa.

Keslan mukaan kärkiohjaus parantaa entisestään kuormaimen käytettävyyttä ja ergonomisuutta. Kärkiohjauksessa ohjataan nimenomaan nosturin kärkeä, ei erikseen nosto- tai siirtopuomia tai jatketta. Tämä helpottaa ohjaustavan omaksumista ja näkyy myös tuottavuudessa.

Kärkiohjauksen mukana tuleva päätyvaimennus tekee käytöstä jouhevaa ja pehmeää, kun ääriliikkeiden aiheuttamia tärähdyksiä ei ole, yhtiön tiedotteessa luvataan.

ProC i -järjestelmään on mahdollista tallentaa kymmenen erilaista asetuskokonaisuutta. Tyypillisiä ovat esimerkiksi omat asetukset risujen käsittelyyn, puun käsittelyyn tai paalien käsittelyyn tai asetuksen kylmillä öljyillä ja lämpimillä öljyillä ajettaessa.

Kärkiohjauksen kehitys aloitettiin kuutisen vuotta sitten. Asiakkaiden testattavana se on ollut kolme vuotta. Järjestelmää on kokeiltu niin metsätöissä, urakoinnissa kuin raskaassa maatalouskäytössä, Keslalta kerrotaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat