Koneen Säätiö suojelee Dragsfjärdissä

Säätiö maksoi suojeltavasta 130 hehtaarin metsäalueesta 840 000 euroa.

Koneen Säätiö osallistuu Luontolahja 100-vuotiaalle Suomelle -kampanjaan suojelemalla liki 130 hehtaarin kokoisen metsäalueen. Suojeltava alue sijaitsee Dragsfjärdissä Stormossen-suon länsipuolella.

Suo on jo ennestään luonnonsuojelualuetta, ja nyt suojelualue laajenee suota ympäröiviin metsiin. Nämä ovat olleet pääosin metsätalouskäytössä, mutta puusto on suurelta osin vanhaa. Alueella on luonto- ja retkeilyarvoja, jotka suojelun ansiosta säilyvät ja paranevat ajan kuluessa entisestään.

Luontolahjakampanjassa valtio on luvannut tuplata yksityisten vapaaehtoisesti ilman korvausta suojelemat alueet.

”Suojelemamme metsäalueen vieressä on toinen luonnonsuojelullisesti arvokas kaikkien suomalaisten yhteisessä omistuksessa oleva metsäalue. Odotamme, että valtio osoittaa juuri tämän noin 70 hehtaarin alueen vastineeksi Koneen Säätiön suojelemasta metsäalueesta”, toteaa Säätiön hallituksen jäsen Janne Kotiaho.

Metsäalueen suojelulla säätiö haluaa hyvittää sen toiminnasta aiheutuvia ympäristöhaittoja, kuten matkustamisen hiilidioksidipäästöjä. Säätiö maksoi metsäalueesta Kemiönsaaren kunnalle 840 000 euroa.

Vuonna 1956 perustettu Koneen Säätiö tukee tieteellistä tutkimustyötä, kulttuuria ja taidetta sekä tieteen yleistajuistamista apurahoin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat