Kuntien joutomaille uutta metsää – Puuni Oy tarjoaa päästökompensaatiota yrityksille

Yhtiön ensimmäinen kumppani on Mikkelin kaupunki.

Mikkeliläinen Puuni Oy tuo uuden näkökulman hiilinielujen kasvattamiseen ja päästöjen kompensointiin: yhtiö keskittyy istuttamaan metsää kuntien joutomaille, muun muassa pakettipelloille, maanläjityspaikoille ja jätemaille, joilla metsä ei luontaisesti kasva. Istutustyössä käytetään metsänhoitoyhdistyksiä ja kuntien työntekijöitä.

Asiakkaina ovat yritykset, joille päästöjen kompensointi tuo kilpailuetua.

”Maailmalta ostetun hiilidioksidikompensaation vaikuttavuus voi jäädä yrityksille epäselväksi. Puuni tekee todellista kompensaatiota, jota voi myös seurata”, kertoo Puuni Oy:n toimitusjohtaja Joona Puhakka. Asiakkaalle annetaan satelliittikuva ja koordinaatit nielusta.

Yhtiön ensimmäinen kuntayhteistyökumppani on Mikkelin kaupunki. Puunilla on sopimus kaupungin kanssa liki neljän hehtaarin alasta, joka siirretään päästökompensaation käyttöön.

Vapaaehtoisia hyvitysmaksuja tarjoavien yritysten määrä on kasvussa. Suomessa useampi toimija myy metsitystä. Puuni on kuitenkin ainoa, joka metsittää nimenomaan kuntien maita.

”Puuni istuttaa metsää kuntien maille, mikä on pitkäaikaista toimintaa, sillä metsitämme maan sadan vuoden ajaksi”, Puhakka sanoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut