Liisa-myrsky kaatoi yksittäisiä puita ja pieniä puuryhmiä

Metsäkeskuksen keräämien tietojen mukaan puuta meni nurin 200 000–400 000 kuutiota.

Viime viikon Liisa-myrsky ei aiheuttanut suurialaisia metsätuhoja, Suomen metsäkeskuksesta kerrotaan. Myrsky kaatoi pääasiassa yksittäisiä puita tai pieniä puuryhmiä aukeiden alueiden reunoilta.

Metsäkeskuksen keräämien tietojen mukaan myrskyssä on tuhoutunut puuta 200 000–400 000 kuutiota. Tuhoutuneen puuston arvoksi arvioidaan 6–10 miljoonaa euroa, mikä on noin puolet Aila- ja Päivö-myrskyjen tuhoista.

Kovimmat tuulet osuivat Pohjanmaan ja Pirkanmaan alueille. Hajanaisia puustotuhoja oli myös Keski-Suomessa ja Pohjois-Savossa.

Jätä myrskypuiden korjuu ammattilaisille

Koska tuhokohteet ovat pienialaisia, suuri osa myrskypuista jäänee metsiin lahoamaan. Jos puuta on samalla alueella kaatunut enemmän, on muistettava metsätuholain velvoitteet, Metsäkeskuksesta todetaan. Mikäli vahingoittuneita kuusia on yli kymmenen kuutiota tai mäntyä yli 20 kuutiota hehtaarilla, on ylimenevä osuus kaatuneista puista poistettava metsästä.

Myrskypuiden korjuu kannattaa kuitenkin jättää ammattilaisille, Metsäkeskuksesta korostetaan. Myös tarpeetonta liikkumista tuhoalueilla tulisi välttää.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus