Lintilä: Metsäpohjaista energiaa tuotettava markkinaehtoisesti

Ministerin mukaan biomassan tulee olla kestävästi tuotettua ja täyttää EU:n kestävyyskriteerit.

Metsäbiomassan merkitys Suomessa uusiutuvan energian raaka-aineena on jatkossakin ratkaisevan tärkeä, elinkeinoministeri Mika Lintilä arvioi. Biomassan tulee kuitenkin olla kestävällä tavalla tuotettua.

”Myös biomassan energiakäytön tulee täyttää Euroopan unionin asettamat kestävyyskriteerit, joista parhaillaan sovitaan”, Lintilä totesi puhuessaan viikonloppuna MTK:n toimihenkilöpäivillä Kalajoella.

Ministerin mukaan tavoitteena on, että suurin osa metsäpohjaisesta energiasta tuotetaan edelleen markkinaehtoisesti muun puun käytön sivuvirroista.

Hallitus tavoittelee kasvua niin biopolttoaineissa kuin biokaasussakin. Tieliikenteen biopolttoaineiden kysynnän ja tarjonnan kasvu varmistetaan nestemäisten polttoaineiden jakelijoille asetettavalla jakeluvelvoitteella, jota kasvatetaan vuoteen 2030 mennessä. Biokaasun liikennekäyttöön on luvassa lisärahaa ensi vuodeksi.

”Rahoitusta suunnataan muun muassa biokaasulaitosten ja biokaasua tarjoavien tankkausasemien rakentamiseen sekä kaasu- ja flexfuel-autojen muutostukeen. Kaikki toimet on tarkoitettu madaltamaan kynnystä hankkia biokaasuajoneuvo”, Lintilä kertoi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut