Löytyykö metsästäsi kanalinnuille sopivia paikkoja – se selviää nyt Metsään.fi-palvelusta

Metsäkanalinnut viihtyvät metsissä, joissa on suojaavaa pensaskerrosta ja vaihtelevaa puustoa, Metsäkeskuksesta kerrotaan.

Metsäkeskuksen ylläpitämässä Metsään.fi-verkkopalvelussa näkyy metsäkanalinnuille sopivat alueet koko maassa. Palvelu osoittaa kanalintujen elinympäristöksi sopivia alueita, mutta ei kerro, onko alueella varmasti lintuja.

”Metsäkanalinnut ja muutkin pienriistaeläimet viihtyvät metsissä, joissa on suojaavaa pensaskerrosta ja vaihtelevaa puustoa. Metsissä tulee olla myös ruokailupaikkoja, kuten soita ja marjamättäitä”, kertoo sovelluskoordinaattori Mikko Kesälä Suomen metsäkeskuksesta.

Riistakohteet näkyvät palvelussa hilamuodossa, eli 16 metriä kertaa 16 metriä kokoisina ruutuina. Koska aineiston tulkinnassa ei ole voitu huomioida alikasvoksen laatua, kannattaa kohteet tarkistaa vielä maastossa, Metsäkeskus suosittelee.

Kohdetiedot löytyvät Metsätilat ja kartat -välilehdeltä kohdasta Muut aineistot, kun on kirjautunut palveluun.

Riistametsänhoito sopii talousmetsään

Riistametsänhoidon menetelmät ovat vapaaehtoisia ja helppoja, eivätkä ne estä kannattavaa puuntuotantoa, Suomen riistakeskuksesta korostetaan.

”Riistametsänhoito sopii tavalliseen talousmetsään ja sitä voi toteuttaa miltei kaikkialla ja metsän eri kehitysvaiheissa. Metsään.fi-palvelussa esitetyillä riistakohteilla kannattaa ehdottomasti soveltaa riistametsänhoidon menetelmiä”, sanoo erikoissuunnittelija Janne Miettinen Riistakeskuksesta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito