Lumesta miljoonavahingot Itä-Suomeen

Häiriöt sähkönjakelussa jäivät kuitenkin aiempaa pienemmiksi, sillä jakelun toimintavarmuutta on parannettu muun muassa vierimetsiä hoitamalla.

Vuodenvaihteen vaikea lumitilanne katkoi tuhansilta sähköt ja aiheutti Itä-Suomen sähköverkkoyhtiöille miljoonien eurojen vahingot. Energiateollisuuden mukaan sähköverkon korjauskulut nousevat 9 miljoonaan euroon, asiakkaille korvauksia maksetaan 4 miljoonaa euroa.

”Vikoja korjattiin parin viikon ajan satojen asentajien voimin. Käytössä oli useita helikoptereita, metsä- ja muita työkoneita. Työvoimaa saatiin ympäri Suomea ja yhteistyö osapuolten kesken toimi hyvin”, Energiateollisuuden johtaja Kenneth Hänninen toteaa.

Poikkeuksellisesta lumitilanteesta huolimatta sähkönjakelun häiriöt jäivät vuodenvaihteessa aiempaa vähäisemmiksi. Taustalla on ponnistelut sähkönjakelun toimitusvarmuuden parantamiseksi: ilmajohtoja on korvattu maakaapelein ja johtoja on siirretty metsistä tienvarsille.

”Myös metsässä olevien johtojen säävarmuutta on parannettu vierimetsiä hoitamalla. Tämä on tehty yhteistyössä metsänomistajien kanssa”, Hänninen kertoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito