Luonnonsuojeluliitto vaatii pikaisia toimia hakkuiden rajoittamiseksi

Järjestön teettämän kyselyn mukaan niukka enemmistö kannattaa hakkuiden pienentämistä ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi.

Suomen luonnonsuojeluliiton teettämän kyselyn mukaan 53 prosenttia suomalaisista kannattaa metsien hakkuiden vähentämistä ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Vähentämistä kannattivat etenkin sosiaalidemokraattien, vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajat. Myös ikä vaikutti: eniten vähentämistä kannattivat alle 25-vuotiaat, vähiten 50–64-vuotiaat.

Luonnonsuojeluliitto vaatii päättäjiltä toimia hakkuiden vähentämiseksi. Liiton mukaan hakkuiden aiheuttamista päästöistä tulisi periä maksu. Esimerkiksi liikenteessä ja energiasektorilla päästöistä on jouduttu maksamaan, mutta metsäteollisuus ei päästöistä joudu maksamaan.

”Metsien hakkuiden rajoittamiseksi tarvitaan pikaisesti joko lainsäädäntöohjausta tai sitten teollisuuden on alettava maksaa hiilinielujen heikentämisestä. Pääministeri Sanna Marinin hallitus voi vielä varmistaa, että tarvittava selvitystyö tehokkaimmista ohjauskeinoista tehdään”, suojeluasiantuntija Hanna Aho Luonnonsuojeluliitosta sanoo.

Kyselyn perusteella korvausten maksaminen hakkuiden aiheuttaman hiilinielujen pienentämisestä jakaa kansaa. 40 prosenttia kannattaa korvausten maksamista, 35 prosenttia ei.

Kysely tehtiin heinäkuun alussa. Siihen haastateltiin 1000 mannersuomalaista.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Kuvat