Ponsselta uusi avaus – sähkökäyttöisen ajokoneen konsepti

Markkinoille uusi kone saadaan vasta myöhemmin.

Ponsse EV1 -konsepti on kehitetty Ponssen ajokoneiden suosituimman kokoluokan, 15 tonnin kuormankantokyvyn kuormatraktoriin.

Ponsse on kehittänyt yhdessä teknologiayhtiönsä Epecin kanssa sähkökäyttöisen metsäkoneen teknologiakonseptin. Kone tulee markkinoille myöhemmin, mutta kehitettyä teknologiaa voidaan hyödyntää jo nyt työkoneiden sähköistämisessä.

Ponsse EV-1 -konsepti on kehitetty 15 tonnin kuormatraktoriin. Konseptikoneessa on täysin sähkökäyttöinen voimalinja, Epecin tehonjakoyksikkö sekä voimalinjan ohjausyksikkö. Koneen ajovoimansiirto toimii pelkästään akuista saatavalla energialla. Akuston lataamiseen käytetään Range Extenderia, joka on tässä vaiheessa kehitystyötä polttomoottorikäyttöinen.

Ponsse EV1 sisältää Epecin sähköistämisen järjestelmäratkaisun, johon voi liittää sähkömoottoreita, akkuja ja erilaisia toimilaitteita.

”Eri järjestelmät, esimerkiksi voimansiirto ja ohjausjärjestelmä, toimivat saumattomasti yhdessä, ja tämä mahdollistaa tulevaisuudessa nollapäästöisten, turvallisten ja tehokkaiden koneiden toteuttamisen”, kertoo Epecin toimitusjohtaja Jyri Kylä-Kaila.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka