Luontoliitto osoittaa Helsingissä mieltä Ruotsin susijahtia vastaan

Ruotsissa on myönnetty kannanhoidolliseen metsästykseen yhteensä 75 sudenkaatolupaa.

Luontoliiton susiryhmä järjestää huomenna tiistaina mielenosoituksen Helsingissä Ruotsin suurlähetystön edessä. Syynä on ruotsalaisviranomaisten päätös myöntää yhteensä 75 sudenkaatolupaa kannanhoidollisena toimenpiteenä.

Kyseessä on tukimielenosoitus ruotsalaiselle suurpedonsuojelunjärjestö Svenska Rovdjursföreningenille. Lunotoliiton mukaan useat kansainväliset luonto- ja eläinjärjestöt ovat tuominneet Ruotsin susijahdin.

”On edesvastuutonta, että Ruotsin viranomaiset jättävät huomiotta tutkijoiden mielipiteet sekä tosiasiat ja syyttävät sutta maaseudun ongelmista. Susijahti on vastoin tutkijoiden ja asiantuntijoiden suosituksia ja vakavassa ristiriidassa koko maailmaa uhkaavan luontokadon kanssa”, sanoo Luontoliiton suurpetovastaava Francisco Sánchez Molina.

Suomessa kannanhoidollinen metsästys ei toteutunut tänä vuonna hallinto-oikeuteen tehtyjen valitusten vuoksi. Alkaneelle metsästyskaudelle maa- ja metsätalousministeriö haluaa rajoittaa susien metsästyksen poronhoitoalueen ulkopuolella 28 yksilöön.

Kommentit (1)

  1. On se hyvä että Ruotsissa osataan homma.

Luonto Luonto

Keskustelut

Suo

Kuvat