Maa- ja metsätalousministeriö: Ylämaan koirasudet poistettava luonnosta

Ministeriö vetoaa luonnonsuojelujärjestöihin, että nämä pidättäytyisivät valittamasta metsästykseen haetuista poikkeusluvista.

Maa- ja metsätalousministeriö patistaa metsästäjiä hakemaan poikkeuslupaa Ylämaan susilaumassa havaittujen koirasusien metsästykseen. Ministeriön mukaan koirasusi on haitallinen vieraslaji, joka uhkaa Suomen susikannan elinvoimaisuutta.

”Koirasudet on poistettava luonnosta, jotta ne eivät pääse lisääntymään ja risteytymään susien kanssa. Tämä on susikannan suojelun kannalta merkittävää”, maa- ja metsätalousministeriön tiedotteessa todetaan.

Ministeriö vetoaa luonnonsuojelujärjestöihin, että nämä pidättäytyisivät valittamasta haetuista poikkeusluvista. Luonnossa olevien koirasusien poistaminen on ministeriön mukaan äärimmäisen tärkeää Suomen susikannan suojelun kannalta.

Riistakeskus antoi joulun alla poikkeusluvan Ylämaan susilauman metsästykseen. Hallinto-oikeus pani kuitenkin metsästyksen toimeenpanokieltoon Luonnonsuojeluliiton valituksen jälkeen.

Kommentit (2)

  1. suorittava porras

    Nyt voisi antaa luonnonsuojelijoiden näyttää ,miten erottelevat sekulit oikeista susista. Metsästäjät pitäkööt pyssyt naulassa tämän kevään. Tulevina vuosina voi olla edessä isommat talkoot ,kun sekuleita löytyy monesta laumasta. Antaa tilanteen kehittyä. Päästään sitten kerralla useammasta laumasta eroon.

  2. Juuri noin.

Luonto Luonto

Kuvat