Marin: Suomi saattaa vastustaa EU:n ennallistamisasetusta

Pääministerin mukaan luonnon tilaa on parannettava siellä, missä se on järkevää ja toimivaa.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan on mahdollista, että Suomi äänestää EU:n ennallistamisesitystä vastaan, mikäli esityksestä ei saada riittävän hyvää.

”Mielestäni on tärkeää, että pyrimme parantamaan luonnon tilaa. Siitä tässä ennallistamisessa on kyse, mutta se on tehtävä siellä missä se on järkevää ja toimivaa, Marin sanoi Yleisradion Pääministerin haastattelutunnilla sunnuntaina.

Eduskunnan talousvaliokunta päätti perjantaina, että valtioneuvoston kannasta poiketen Suomen tulee vastustaa paljon puhuttanutta ennallistamisasetusta EU:n komission esittämässä muodossa. Valiokunta esittää tulevissa neuvotteluissa ehdotuksen muuttamista.

Valiokuntakäsittelyssä hallitusrintama repesi. Kokoomuksen esitystä päätösehdotukseksi tukivat hallituspuolueista SDP, keskusta ja RKP. Vihreät ja vasemmistoliitto sen sijaan olivat alkuperäisen esityksen kannalla.

”Lopulta on arvioitava, mikä on Suomen kansallisen edun näkökulmasta paras vaihtoehto ja pitää katsoa, onko se sellainen kokonaisuus, jota voimme tukea vai pitääkö meidän äänestää sitä vastaan”, Marin totesi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat