Metsä Tissuelta ennätysinvestointi, Mariestadin pehmopaperitehdasta laajennetaan

Investoinnin arvo on noin 370 miljoonaa euroa.

Metsä Groupiin kuuluva pehmopaperivalmistaja Metsä Tissue uudistaa ja laajentaa Mariestadin pehmopaperitehtaan Ruotsissa. Rakennustyöt alkavat kevään 2023 aikana. Uudistetun tehtaan on määrä aloittaa toimintansa vuonna 2025.

Investoinnin arvo on noin 370 miljoonaa euroa. Kyseessä on yksi pehmopaperiteollisuuden suurimmista investoinneista Euroopassa ja Metsä Tissuen investoinneista suurin.

Investoinnin seurauksena tehtaan kapasiteetti kaksinkertaistuu noin 145 000 tonniin vuodessa. Laajennuksessa tehtaalle tulee uusi pehmopaperikone, jonka vuosittainen kapasiteetti on 70 000 tonnia ja kolme uutta jalostuslinjaa niin rullattujen kuin taiteltujen pehmopaperituotteiden valmistamiseen. Lisäksi rakennetaan täysin automatisoitu varasto raaka-aineiden käsittelyä ja valmiita tuotteita varten sekä uusi toimistotila.

Uudistuksen seurauksena ensikuidun osuus tehtaan tuotannosta kasvaa 80 prosenttiin.

Investoinnin myötä Metsä Tissue palkkaa tehtaalle noin 100 uutta henkilöä ennen kuin uusi laajennusosa on toiminnassa. Valtaosa, noin 75 prosenttia, tulee olemaan monitaitoisia tuotannon työntekijöitä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut