Metsäala vetoaa professuurien puolesta

Helsingin yliopiston resurssit biotalouden koulutukseen ja tutkimukseen on turvattava, metsäalan toimijat vaativat yhteisessä vetoomuksessaan.

Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa on jäämässä professorin virkoja täyttämättä säästöpaineiden takia. Metsäteknologian professorin viran täyttö pantiin jäihin viime metreillä, ja kahta hiljattain vapautunutta metsänarvioimistieteen professuuria ei ole laitettu hakuun.

”Esimerkiksi metsäteknologian professorin viran täyttöprosessi on pystyttävä viemään loppuun viipymättä. Prosessi on kestänyt jo useita vuosia, mikä on alan toimijoiden ja opetuksen näkökulmasta kestämätön tilanne”, kotimaan metsäasioiden päällikkö Jouni Väkevä Metsäteollisuus ry:stä toteaa.

Säästöt sattuvat pahaan aikaan, sillä biotalouden kasvun vauhdittamiseen tarvittaisiin uutta osaamista, innovaatioita ja toimintamalleja. Metsäalan monipuolinen yliopistotasoinen koulutus on kehityksen mahdollistaja, metsäalan toimijat toteavat. Yhteisessä vetoomuksessaan toimijat korostavat, että Helsingin yliopiston resurssit biotalouden koulutukseen ja tutkimukseen tulisi turvata.

Vetoomuksen on allekirjoittanut poikkeuksellisen iso joukko alan toimijoita, Metsäteollisuus ry:n lisäksi muun muassa MTK, Sahateollisuus, Koneyrittäjät, Metsäteho, Bioenergia, Ponsse, Komatsu, Deere ja Suomen metsäkeskus.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito