Metsään.fi uudistuu, valmista pitäisi olla ensi vuoden lopulla

Uudistuksen tekijöiksi on valittu ohjelmistoyritys Bitcomp ja järjestelmätoimittaja Sitowise.

Suomen metsäkeskuksen ylläpitämä Metsään.fi-verkkopalvelu uudistetaan. Uudistustyö käynnistyy tulevana kesänä ja valmista pitäisi olla ensi vuoden lopulla.

Hankkeen toteuttavat ohjelmistoyritys Bitcomp yhdessä paikkatietopohjaisia järjestelmiä toimittavan Sitowisen kanssa. Hankkeen hinta on runsaat 3 miljoonaa euroa.

Uudessa Metsään.fi 2.0 -palvelussa asioinnin pitäisi olla nykyistä helpompaa ja monipuolisempaa. Tavoitteena on helpottaa esimerkiksi sähköistä viestintää metsänomistajien ja puunostajien tai metsäpalveluyrittäjien kesken.

”Jatkossa Metsään.fi on entistä enemmän myös kohtaamispaikka. Kun metsänomistaja jättää palvelun kautta metsänhoitoon liittyvän yhteydenottopyynnön, se tavoittaa palveluntarjoajan ja johtaa kaupallisen prosessin alkamiseen”, kertoo Bitcompin myyntijohtaja Jani Heikkilä.

Uusi palvelu suunnitellaan myös mobiililaitteilla käytettäväksi, joten metsätietoja voi hyödyntää myös maastossa liikuttaessa.

”Palvelussa voi jatkossa asioida laitteesta riippumatta, kun nykyinen palvelu on suunniteltu käytettäväksi työasemalla”, sanoo Metsäkeskuksen kehitysjohtaja Tapani Hämäläinen.

Uudistuksen taustalla on metsätalouden tukijärjestelmän uudistus ja nykyisen palvelun teknisen alustan vanhentuminen. Uusi metka-tukijärjestelmä korvaa nykyisen kemerajärjestelmän, minkä takia palvelun hakutoiminnallisuudet on uudistettava.

Metsään.fi on kaikille metsänomistajille avoin julkinen palvelu, jossa tarkat metsätiedot ja viranomaispalvelut ovat saatavilla saman järjestelmän kautta. Maksuttomassa palvelussa metsänomistaja voi tarkastella omistamiensa metsätilojen tietoja ja suunnitella metsäomaisuutensa hoitoa.

Nykyisellä palvelulla on noin 100 000 käyttäjää. Siihen kirjauduttiin vuoden 2020 aikana yli 300 000 kertaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat