Metsähallituksen metsureiden lomautuksille vaihtoehto

Talvikuukausien lomautukset voitaisiin välttää esimerkiksi vapaita kerryttämällä tai työskentelemällä väliaikaisesti toisen työnantajan palveluksessa.

Metsähallitus on löytänyt uusia konsteja, joiden avulla voidaan välttää metsureiden talvikuukausien lomautukset. Keinoja haettiin työryhmässä, joka perustettiin alkuvuonna.

Työryhmän mukaan metsurit voivat esimerkiksi kerryttää vapaita talvea varten ahkeroimalla kiireisinä sesonkiaikoina. Tietyin edellytyksin on mahdollista työskennellä väliaikaisesti myös Metsähallituksen muissa vastuualueissa tai muissa valtion organisaatioissa. Metsureiden osaamista – luonnossa liikkumisen taitoa ja paikallistuntemusta – on hyödynnetty aiemmin muun muassa susiseurannoissa. Kysyntää voisi olla myös matkailussa. Lisäksi metsurit voivat lisätä omaa osaamistaan kouluttautumalla.

Metsähallituksen pääjohtajan Pentti Hyttisen mukaan työryhmän esitykset on laitettava ripeästi toimeksi.

”Toimenpiteiden onnistunut toteutus luo mielestäni hyvät edellytykset sille, että tulevaisuudessa lomautuksiin ei tarvitsisi enää turvautua”, Hyttinen toteaa.

Metsähallituksessa työskentelee 250 metsuria. Heidän työnsä on muodostunut pääosin istutuksista ja taimikonhoidosta, joten lumisille talvikuukausille on ollut hankala löytää tekemistä. Niinpä Metsähallitus onkin lomauttanut metsurinsa parina viime talvena.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito