Metsäkeskus: Kemeratuella tehtyjen töiden määrä kasvaa tänä vuonna

Alkuvuonna nuorissa metsissä on tehty runsaasti metsänhoitotöitä.

Kemeratuella on ollut ottajia alkuvuonna. Suomen metsäkeskuksen mukaan metsänhoidon kemeratukia on maksettu metsänomistajille tammi-huhtikuussa liki 11 miljoonaa euroa, mikä on viidenneksen enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Nuorissa metsissä on tehty alkuvuodesta runsaasti metsänhoitotöitä, mikä näkyy maksujen määrässä, Metsäkeskuksesta todetaan.

Myös metsätietöiden tukien maksut ovat kasvaneet. Tähän on vaikuttanut se, että vanhan kemeralain metsätöiden toteutusajat päättyivät vuodenvaihteessa. Alkuvuodesta onkin maksettu tukia useille viime vuonna päättyneille metsäteiden ja suometsien kunnostushankkeille.

Uusia kemerahankkeita on alkuvuonna hyväksytty 14,3 miljoonan euron arvosta. Se on kahdeksan prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

”Kemeratuella tehtävien töiden odotetaan lisääntyvän tänä vuonna 14 prosenttia viime vuodesta”, Metsäkeskuksen hankehallinnon asiantuntija Yrjö Niskanen toteaa.

Viime vuonna kemerarahoja käytettiin vajaat 50 miljoonaa euroa. Budjetoiduista tuista runsaat seitsemän miljoonaa euroa jäi käyttämättä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito