Metsäkeskus: ”Ympäristötukeen on runsaasti varoja myös tänä vuonna”

Tukisopimusten valmisteluun apua ei kuitenkaan saa enää Metsäkeskuksesta.

Metsäkeskus ei enää avusta metsänomistajia ympäristötukisopimusten valmistelussa. Muutosneuvottelujen seurauksena Metsäkeskus luopuu hakemusten valmistelusta ja metsänomistajien henkilökohtaisesta neuvonnasta.

Ympäristötuen haussa apua tarjoavat nyt alan muut toimijat. Metsäkeskus on perehdyttänyt metsäalan toimijoita hakemusten tekoon jo useamman vuoden ajan. Ympäristötukihakemusten valmistelua tekevistä toimijoista on luettelo Metsäkeskuksen verkkosivuilla. Apua tarjoavat niin metsänhoitoyhdistykset, metsäyhtiöt kuin alan yrittäjät.

”Metsänomistajan kannattaa olla aktiivinen, ottaa yhteyttä sopivaan toimijaan ja hakea tukea arvokkaiden luontokohteiden vapaaehtoiseen suojeluun. Viime vuonna ympäristötuessa saavutettiin ennätystulos ja varoja on runsaasti käytössä myös vuonna 2024”, sanoo Metsäkeskuksen luonnonhoidon johtava asiantuntija Riitta Raatikainen tiedotteessa.

Ympäristötukisopimukset tehdään kymmeneksi vuodeksi, joten niitä erääntyy vuosittain. Tänä vuonna päättyy noin 700 sopimusta. Metsäkeskus lähettää näille metsänomistajille kirjeen, jossa kerrotaan uuden sopimuskauden mahdollisuuksista ja siitä, miten sopimuksen valmistelussa voi toimia.

 

 

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito