Metsäkonekauppa käy kuumana

Komatsu tavoittelee markkinaosuuden kasvua Suomessa.

Komatsun uusien toimitilojen avajaisissa puhui yhtiön metsäliiketoiminnan johtaja Mitsuro Ueno. Lavalla myös tulkkina toiminut Jari Tyrväinen. (Kuvaaja: MIka Tamminen)
Komatsun uusien toimitilojen avajaisissa puhui yhtiön metsäliiketoiminnan johtaja Mitsuro Ueno. Lavalla myös tulkkina toiminut Jari Tyrväinen. (Kuvaaja: MIka Tamminen)

Viime vuonna uusien metsäkoneiden myynti ylitti Suomessa 500 kappaleen rajan, ja kauppa on käynyt hyvin myös tänä vuonna. Toimitusjohtaja Timo Korhonen Komatsulta arvioi, että määrä voi noista jopa 550 koneeseen. Myös ensi vuosi näyttää lupaavalta.

Suomessa markkinoita hallitsee Ponsse ja kakkossijasta kilpailevat John Deere ja Komatsu.

”Meidän täytyy parantaa asemiamme”, sanoi Komatsun metsäliiketoiminnan johtaja Mitsuru Ueno eilen Pirkkalan uusien toimitilojen avajaisissa.

Uudet tilat nopeuttavat koneiden huoltoa, minkä Ueno toivoo auttavan markkinaosuuden kasvattamisessa. Lisämyyntiä toivotaan myös uudesta kahdeksanpyöräisestä harvennushakkuukoneesta, jonka hän sanoi syntyneen palvelemaan erityisesti suomalaisia asiakkaita.

Erityisen tyytyväinen Ueno on konemyynnin nopeasta kasvusta Venäjällä. Vienti sinne lähestyy jo Suomen myyntilukuja.

Komatsun metsäkoneilla korjataan paljon puuta myös plantaaseilla, erityisesti Brasiliassa. Siellä yritys tarjoaa tekniikkaa myös maanmuokkaukseen ja taimien istuttamiseen.

Tietotekniikka parantaa Uenon mukaan istutuskoneiden kilpailukykyä nopeasti. Voisivatko älykkäät koneistuttajat yleistyä myös Suomessa.

”Ehkä. Täytyy kysyä, mitä asiakkaat täällä haluavat”, sanoi Ueno.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut

Kuvat