Metsänhoitoyhdistykset tuovat tekoälyn tunnistamaan metsätuhoja

Tekoälyyn, koneoppimiseen ja avoimeen satelliittidataan perustuva palvelu tunnistaa metsien terveyteen ja myrskytuhoihin liittyviä muutoksia.

Metsänhoitoyhdistykset ottavat käyttöön tekoälyyn, koneoppimiseen ja avoimeen satelliittidataan perustuvan palvelun, joka tunnistaa metsien terveyteen ja myrskytuhoihin liittyviä muutoksia metsässä.

Palvelu lisätään yhdistysten toiminnanohjausjärjestelmä Leafpointiin. Metsien terveys -aineisto on saatavilla kesä-heinäkuun vaihteessa ja myrskytuhot elokuussa. Aineistot kattavat koko Suomen.

Karttataso näyttää hyönteistuhoista kärsivät metsät ja myös riskikohteet, joissa puut eivät vielä ole kuolleet, mutta riski on korkea. Tämä auttaa metsäasiantuntijoita havainnoimaan metsätuhoja ja kohdentamaan metsänhoitotoimenpiteitä oikea-aikaisesti oikeisiin paikkoihin.

Myrsky- ja hyönteistuhokohteiden nopealla korjuulla voidaan vähentää puuston arvon menetystä ja vähentää tuhojen laajentumista tai tuhon seurausvaikutuksia. Näin palvelu auttaa metsänhoitoyhdistyksiä turvaamaan metsänomistajien metsien elinvoimaisuutta.

Satelliittidataa hyödyntämällä aineistot päivittyvät useita kertoja kesässä.

Uusi palvelu tuodaan myös Metsänhoitoyhdistysten sähköiseen asiointipalveluun Omametsään syksyn aikana.

Palvelun on toteuttanut Bitcomp Oy.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat