Metsäsäätiön alueellinen keräys Metsämuseo Lustolle alkamassa

Varoja kerätään menekinedistämismaksuilla museon peruskorjaukseen vuoden ajan Etelä-Savon sekä Etelä- ja Pohjois-Karjalan alueilla.

Suomen Metsäsäätiö järjestää alueellisesti kohdennetun keräyksen Metsämuseo Luston peruskorjauksen rahoittamiseksi.

Varoja kerätään Lustolle Etelä-Savon sekä Etelä- ja Pohjois-Karjalan alueilla vuoden ajan lokakuun alusta ensi vuoden syyskuun loppuun.

Alueellisen keräyksen tavoitteena on tukea Luston peruskorjaushanketta ja erityisesti lisätä puun käyttöä uudistuvassa museorakennuksessa. Olemassa olevien puurakenteiden korjaamisen lisäksi peruskorjauksessa korvataan muita materiaaleja puulla.

”Peruskorjaus on mittava ja monivuotinen hanke, jolla parannetaan valtakunnallisen metsämuseomme toiminnallisuutta monin tavoin. Metsäsäätiöin keräys tukee peruskorjauksen yksityisrahoituksen osuutta ja sillä on iso arvo Lustolle”, kertoo Suomen Metsämuseo Luston toimitusjohtaja Niina Uronen.

Luston kohdennettua keräystä ovat olleet järjestämässä alueen puuta ostavat metsäyhtiöt sekä Metsähallitus ja metsänhoitoyhdistykset.

”Metsäsäätiön alueellinen keräys on merkittävä ponnistus ja varmasti aluetta yhdistävä kampanja. Toivottavasti mahdollisimman moni metsänomistaja intoutuu seuraavien puukauppojen yhteydessä laittamaan rastin ruutuun menekinedistämismaksulle ja siten tukemaan Luston peruskorjausta”, Metsäsäätiön toimitusjohtaja Martta Fredrikson toivoo.

Metsänomistaja voi osallistua keräykseen puukauppojen yhteydessä maksamalla menekinedistämismaksun Suomen Metsäsäätiölle. Maksun suuruus on 0,2 prosenttia pystykaupan ja 0,1 prosenttia hankintakaupan loppusummasta. Myös ostaja sitoutuu lahjoittamaan saman summan, joten kaksinkertaistuu. Maksu on metsänomistajalle verovähennyskelpoinen.

Metsäsäätiö on toteuttanut aiemminkin kohdennettuja keräyksiä. Viimeisin kohdennettu keräys toteutettiin Kainuussa vuosien 2017–2018 aikana Tuupalan puukoululle. Vuonna 2008 Järvi-Suomessa alueen metsänomistajien lahjoitukset kerättiin Luston konehallin rakennusvaiheisiin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut