Puu menetti asemiaan julkisivuissa, piti pintansa kerrostaloissa

Puurakentaminen on keskittynyt Uudellemaalle ja Pirkanmaalle.

Puu on menettänyt tänä vuonna yli neljänneksen markkinaosuuttaan vapaa-ajan rakennusten julkisivumateriaalina, Puutuoteteollisuus ry kertoo. Puujulkisivut ovat silti edelleen markkinajohtaja omakotitaloissa, paritaloissa, rivitaloissa ja vapaa-ajan rakennuksissa.

Kerrostaloissa puujulkisivujen markkinaosuus on noin seitsemän prosenttia ja opetusrakennuksissa noin 40 prosenttia. Markkinaosuudet julkisivuissa ovat vaihdelleet koko 2000-luvun.

Kuluvan vuoden huhti-kesäkuussa puukerrostalojen lupamäärä palautui tavanomaiselle tasolle. Puukerrostalojen osuus rakennusluvissa on nyt noin neljä prosenttia ja aloituksissa viitisen prosenttia. Osuus on pysynyt samana markkinoiden voimakkaasta vuosittaisesta vaihtelusta huolimatta.

Uudellamaalla, jossa rakennetaan lähes puolet Suomen asunnoista, puurakenteisten kerros- ja rivitalojen yhteenlaskettu osuus oli noin kahdeksan prosenttia. Pirkanmaa on toiseksi suurin asuinrakentaja, ja siellä vastaavasti osuus puun osuus oli noin 11 prosenttia.

Vaikka rakennusmateriaalien kustannukset nousivat heinäkuussa noin 13 prosenttia, puurakenteiden hinta kääntyi laskuun kolmen prosentin verran.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat