Metsästäjäliitto iloitsee komission esityksestä alentaa suden suojelutasoa, WWF ei

Metsästäjäliitto toivoo samanlaista linjanmuutosta myös karhun ja ilveksen suojeluun.

EU:n komissio julkisti eilen esityksen, joka toteutuessaan alentaa suden suojelutasoa. Suomen metsästäjäliitto pitää linjausta tärkeänä.

” EU:n linjanmuutos osoittaa, että suurpetojen kannanhoidollinen metsästys on tärkeää suurpetokantojen ylläpitämiseksi sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla samalla, kun varmistetaan suurpetojen suojelu”, toteaa Metsästäjäliiton puheenjohtaja Tuomas Hallenberg.

Metsästäjäliitto huomauttaa, että komission linjanmuutos koskee vain sutta. Liitto haluaisi vastaavan muutokset myös karhun ja ilveksen suojelustatukseen.

Luontojärjestö WWF sen sijaan vetoaa EU:n jäsenmaita hylkäämään komission esityksen, jonka tueksi ei WWF:n mukaan löydy tieteellistä näyttöä.

”Taustalla ovat henkilökohtaiset ja poliittiset päämäärät. Von der Leyen yrittää tehdä sudesta syntipukin maaseudun haasteisiin”, sanoo WWF Suomen ohjelmajohtaja Petteri Tolvanen.

Tolvasen mukaan esitys näyttäytyy vaarallisena ennakkotapauksena, joka vaarantaa EU:n vuosikymmenten saavutukset luonnon suojelussa.

”Jos suden asemaa tiukasti suojeltuna lajina saadaan tällä tavalla heikennettyä, yritetäänkö samaa myöhemmin myös muille lajeille tai luontotyypeille?” hän kysyy.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto