Metsästrategia paneutuu nyt hiilinieluihin ja uusiin tuotteisiin

Strategian päivitys huomioi toimintaympäristössä tapahtuneet muutokset.

Luonnos uudistetusta kansallisesta metsästrategiasta on lähetetty lausuntokierrokselle. Vuoteen 2025 ulottuva metsästrategia kokoaa yhteen metsien käyttöä koskevat erilaiset tavoitteet sekä niistä johdetut toimenpiteet.

Strategian päivityksessä on pyritty huomioimaan toimintaympäristön muutokset. Näitä ovat muun muassa puupohjaisten tuotteiden kysynnän kasvu, ilmastonmuutoksen hillintä, digitalisaatio, Aasian kasvanut merkitys ja kestävyyden turvaaminen.

Metsien kasvua pyritään edelleen lisäämään aktiivisella ja kestävällä metsien hoidolla kuitenkin niin, että metsät säilyvät hiilinieluina. Lisääntyvien hakkuiden vastapainoksi tarvitaankin luonnonhoidon tehostamista.

Strategiaan liittyy joukko erilaisia hankkeita, ja päivitys tuo mukanaan uusia. Niiden avulla pyritään kasvattamaan tietämystä metsien hiilivarastojen ja hiilensidonnan kehittymisestä sekä metsien ja metsänhoidon vaikutuksista ilmastonmuutokseen sopeutumisessa. Hankkeilla tuetaan myös uusien puupohjaisten tuotteiden kehittämistä ja puurakentamista sekä edistetään luontomatkailun ja luonnontuotealan kehitystä.

Strategialuonnos on valmisteltu maa- ja metsätalousministeriön johdolla. Se on tarkoitus julkaista valtioneuvoston periaatepäätöksenä ensi vuoden alussa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat