Metsätilojen hintojen nousu rauhoittunut, odotettavissa maltillista laskua

Ensi vuodesta voi tulla tilakaupassa houkutteleva, Aari Metsä arvioi.

Metsätilojen hintojen nousu rauhoittui kuluneen kesän aikana, metsätiloja hankkiva ja hallinnoiva Aari Metsä Oy arvioi katsauksessaan. Pohjois-Suomessa nähtiin jopa hintojen laskua.

Toteutuneiden kauppojen hintahaitari on kasvanut. Ostovoimaisimmat tahot pitävät hintatasoa yllä heitä kiinnostavissa kohteissa, mutta vähemmän kiinnostavissa kohteissa on nähty merkkejä hintatason laskusta. Kun tarjousten määrä on vähentynyt, on toteutuneiden kauppojen hintatason hajonta kasvanut.

Metsätilojen hintataso on syksyn aikana pysynyt vakaana. Korkeiden, keskihinnat ylittävien tarjousten määrä on vähentynyt. Instituutio-ostajien kaupat ovat vähentyneet koko vuoden ajan selvästi, erityisesti syyskuussa nähtiin merkittävää jäähtymistä.

Aari Metsä ennakoi tukkipuunhinnan alakulon jatkuvan. Tällöin myös metsätilojen hinnoissa on odotettavissa selvää jäähtymistä. Yhtiö ennakoi maltillista laskua tilojen nimellishintoihin.

Toisaalta puun pitkän aikavälin kysyntä on jatkuvasti vahvistunut ja metsäsijoituksien kysyntä sijoitusallokaatiossa on merkittävä. Tämä rajoittaakin osaltaan metsätilojen hintojen laskua.

Metsätiloihin sijoittavan kannalta tuleva syksy ja vuosi 2024 voivat osoittautua erittäin houkutteleviksi.

Lisää metsätilojen hintojen kehityksestä: Hannun hintaseuranta

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus