”Metsien kasvusta syytä huolehtia”

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi EU:ssa käytyä keskustelua metsien hiilinielusta puheessaan Äänekosken biotuotetehtaan vihkiäisissä.

Presidentti Sauli Niinistö vihki uuden tehtaan perinteisesti leikkaamalla nauhan yhdessä Metsä Groupin pääjohtaja Kari Jordanin ja Metsäliitto Osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Martti Asunnan kanssa. (Kuvaaja: Hanna-Kaisa Hämäläinen)

Presidentti Sauli Niinistön mukaan pelkkien kuutiomäärien mittaamisen lisäksi kansallisomaisuuttamme ja sen kestävyyttä pitää vaalia.

”Näin on myös tehty, sukupolvesta toiseen. Parhaillaan EU:n piirissä käytävä keskustelu on herättänyt voimakkaita tuntoja Suomessa. Kaikissa tapauksissa, siis riippumatta lopullisesta ratkaisusta, on syytä ottaa vakavasti ministeri Tiilikaisen ajatus: meidän on syytä entistäkin paremmin huolehtia metsiemme kasvusta”, Niinistö totesi eilen Äänekosken biotuotetehtaan vihkiäisissä.

Metsä Groupin tehdasinvestointia Niinistö kutsui esimerkiksi uudenajan metsäteollisuudesta. Tehdas kuvastaa hänen mielestään myös siirtymistä kiertotalouden aikaan.

”Tehdas hyödyntää puuraaka-aineen 100-prosenttisesti niin, että mitään ei mene hukkaan. Tehtaalla ei käytetä lainkaan fossiilisia polttoaineita.”

Puukauppa Puukauppa

Keskustelut

Kuvat