Metso-ohjelma puolivälissä ja aikataulussa

Vuoteen 2025 asti jatkuva ohjelma on saavuttanut lähes kaksi kolmasosaa tavoitteestaan.

Vuonna 2008 käynnistynyt metsien monimuotoisuutta turvaava Metso-ohjelma on edennyt puoliväliin. Vuoteen 2025 asti jatkuva ohjelma on saavuttanut tähän mennessä vajaat kaksi kolmasosaa kokonaissuojelutavoitteestaan, ympäristö- ja maa- ja metsätalousministeriö tiedottavat.

Metso-ohjelman rahoituksella on perustettu uusia suojelualueita sekä hankittu alueita valtiolle luonnonsuojeluun noin 48 150 hehtaaria. Kun mukaan lasketaan vuonna 13 000 hehtaaria luonnonsuojeluun siirrettyjä Metsähallituksen maita, on ympäristöministeriön suojelutavoitteesta toteutunut nyt noin 64 prosenttia.

Vuodelle 2025 asetettu tavoite on 96 000 hehtaaria. Jotta suojelutavoitteeseen päästään, kohteita tulee suojella keskimäärin 3 800 hehtaaria vuosittain ohjelman loppukauden aikana.

Viime vuonna Metson kautta suojeltiin 5 305 hehtaaria metsää luonnonsuojelulailla ja 2 431 hehtaaria kemeran avulla. Määrä on jonkin verran edellisvuotta pienempi, mutta ylittää ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön suojelutavoitteet.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat