MTK taksonomiapäätöksestä: Todellinen vaara vasta edessä

Seuraavassa vaiheessa laaditaan EU:lle kestävän rahoituksen ympäristökriteerejä. MTK patistaa hallitusta olemaan valppaana.

MTK:n mielestä EU:n tänään tekemä päätös kestävän rahoituksen ilmastokriteereistä korosti unionin ymmärtämättömyyttä metsäasioissa. Etujärjestö kohdistaa kuitenkin katseen jo tulevaan ja toivoo, että 13 maan vastustus otetaan komissiossa huomioon.

”Laaja vastustus on toivottavasti viesti komissiolle, että seuraavan vaiheen ympäristökriteereistä tulee metsän osalta luopua tai niiden käytettävyyteen on kiinnitettävä erityistä huomiota”, MTK:n tiedotteessa todetaan.

”Koska ilmastokriteerien läpimeno näytti todennäköiseltä, olemme tulevaan sääntelyyn jo varautuneet ja jäsenemme pystyvät täyttämään tulevat velvoitteet metsänhoitoyhdistysten Oma Metsä -palvelun kautta”, sanoo MTK:n metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola.

EU:n kestävän rahoituksen valmistelu jatkuu ympäristökriteerien laatimisella. Luonnon monimuotoisuustavoitteisiin on esitetty mm. vaatimus jättää 20 prosenttia metsistä talouskäytön ulkopuolelle.

”Jatkamme työtä sen eteen, että ympäristökriteerien mahdottomuus ymmärretään. Katse kääntyy kuitenkin jo nyt myös hallituksemme suuntaan. Vaikka hallitus lopulta onnistui vastustamaan ilmastokriteereitä, oli vaikuttaminen myöhässä”, Mäki-Hakola vaatii.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus