MTK:n Marttila: “Mitä kouluopetuksessa kerrotaan metsistä?” 

Taloustutkimuksen mukaan valtaosa suomalaisista ei tiedä, että yksityishenkilöt ovat Suomen suurin metsänomistaja. 

“Metsäkeskustelussa puhutaan meidän metsistämme, vaikka ne ovat aina jonkun omaisuutta”, sanoo MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila metsäalaa seuraavan Audiomedian haastattelussa.

Marttila ei ole yllättynyt siitä, että Taloustutkimuksen tekemän tutkimuksen mukaan pääosa suomalaisista ei tiedä, että yksityiset omistavat pääosan Suomen metsistä.

“Jos ei tunneta perusasioita metsistä, pitää kysyä, mitä kouluopetuksessa metsistä kerrotaan”, hän kirjoittaa.

Marttilan mielestä luodaan vääriä mielikuvia, kun Suomen metsien ykköstehtäväksi annetaan hiilinielun kasvattaminen tai maailman ekokriisin pysäyttäminen. Puheella meidän metsistämme halutaan hämätä ja sanoa, että luonto on yhteinen.

Vaikka perustuslaki antaa luonnolle erityisaseman, se ei tarkoita puuttumista omistusoikeuteen.

“Mitä enemmän me vähennämme hakkuita, sitä enemmän niitä tehdään maissa, joissa tapahtuu todella rajua luontokatoa.”

Taloustutkimuksen keväinen kysely osoitti, että enemmistö metsänomistajista kokee metsäkeskustelun tarkoituksenhakuisena, tunnepitoisena ja metsänomistajia syyllistävänä, eikä tasapuolisena ja tosiasioihin pohjautuvana.

Marttila on pettynyt valtamediaan. Hän toivoisi, että Yleisradiossa ei olisi puhtaasti toimittajan ideologian pohjalta tehtyjä juttuja. Helsingin Sanomien kohdalla hän kehottaa muistamaan, että kyseessä on Helsingin punavihreälle kuplalle suunnattu paikallislehti.

“Onneksi meillä on kuitenkin tässä maassa mediaa, joka kykenee journalistisesti laadukkaaseen metsäkeskusteluun”, Marttila toteaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus