Nuuksion kansallispuistossa käynnissä lajikartoitusmaraton

Bioblitz-lajijahdin tavoitteena on löytää kansallispuistosta 24 tunnin aikana mahdollisimman monta eliölajia.

Nuuksion kansallispuistossa on tänään käynnistynyt lajikartoitusmaraton. Bioblitz-lajijahdin tavoitteena on löytää Espoossa sijaitsevasta kansallispuistosta 24 tunnin aikana niin monta eliölajia kuin mahdollista.

Lajijahdin järjestää Metsähallituksen Luontopalvelut ja siihen osallistuu sekä Metsähallituksen omia että ulkopuolisia tutkijoita. Osaamista löytyy esimerkiksi putkilokasveista, sammalista, sienistä, jäkälistä, linnuista, kovakuoriaisista, pistiäisistä, kaksisiipisistä, nivelkärsäisistä ja perhosista. Tavoitteena on kerätä kerralla paljon uutta tietoa kansallispuiston luonnosta.

Lajijahdin etenemistä voi seurata Facebookissa ja Instagramissa osoitteissa www.facebook.com/nuuksionoux, www.facebook.com/haltiacom, www.facebook.com/SuomenLuontoTyypit/ ja www.instagram.com/luontoon.fi/ sekä muualla sosiaalisessa mediassa tunnisteella #bioblitz.

Lisäksi yleisöllä on huomenna lauantaina 12.8. mahdollisuus tutustua luontoammattilaisiin, esittää kysymyksiä ja kuulla ja nähdä kuvia löytyneistä lajeista. Lajijahdin tuloksista kerrotaan kello 13.00–14.30 Luontokeskus Haltiassa Nuuksiossa.

Lajijahdin jälkeen määritetään vielä lajit, joita ei voitu tunnistaa tapahtuman aikana. Lopullinen löytyneiden lajien lista julkistetaan 1.10.

Bioblitz-lajijahti järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1996 Yhdysvalloissa, mistä se on levinnyt ympäri maailmaa. Metsähallituksen Luontopalvelut järjestää lajijahdin vuosittain jossakin kansallispuistossa tai muulla suojelualueella.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat