Olympiastadionin remontti sai Puupalkinnon

Tuomariston mukaan peruskorjauksessa puuta on käytetty monipuolisesti ja runsaasti.

Helsingin Olympiastadionin peruskorjaus ja uudistaminen on palkittu tämän vuoden puupalkinnolla. Tuomariston mukaan ”kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuksen perusparannus- ja uudistamisprojektissa puuta on käytetty monipuolisesti, runsaasti ja näyttävänä osana kohteen arkkitehtuuria”.

Stadionin uudistamisessa puuta on käytetty muun muassa ulkoseinien julkisivuverhouksissa, kaarrekatsomoiden kattojen alapuolisena vesilasi-palosuojakäsiteltyinä ”kivipuu”-pintoina, uusien tilojen seinien ja kalusteiden puuverhouksissa ja puulattiapinnoissa. Lisäksi puuta on stadionin uusissa puu-muovi-komposiitti penkeissä.

Tuomaristo kiittelee myös puuosien korkealaatuista suunnittelua ja toteutusta.

Korjauksen pääsuunnittelusta vastasi Kari Raimoranta, Arkkitehdit NRT Oy ja Kimmo Lintula, Arkkitehtitoimisto K2S Oy.

Tuomariston kunniamaininnan sai Imatran Mansikkalan puurakenteinen koulutuskeskus. Yleisöäänestyksen voitti CLT-rakenteinen vierastalo Koivula Meteorite.

Puupalkinto on jaettu vuodesta 1994 alkaen. Se myönnetään vuosittain rakennukselle, sisustukselle tai rakenteelle, joka edustaa korkealaatuista, suomalaista puuarkkitehtuuria tai jossa puuta on käytetty rakennustekniikkaa edistävällä tavalla. Palkinnon myöntää Puuinfo Oy.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut