Päiväkoti vei tämän vuoden Puupalkinnon, Supercellin konttorille kunniamaininta

Hopealaakson päiväkodissa puuta on käytetty monipuolisesti ja luontevasti, tuomaristo kiitteli.

Vuoden 2021 Puupalkinnon on voittanut Helsingin Kruunuvuorenrannassa sijaitseva Hopealaakson päiväkoti. Sen arkkitehtisuunnittelusta vastaa AFKS – Arkkitehdit Frondelius + Keppo + Salmenperä Oy pääsuunnittelijanaan Jari Frondelius.

Tuomariston mukaan päiväkodissa on käytetty puuta monipuolisesti, johdonmukaisesti ja luontevasti. Kantavissa seinissä on käytetty CLT-puuelementtejä, julkisivussa muun muassa lehtikuusta.

”Sisätiloissa puu luo päiväkotiin sopivaa lämmintä tunnelmaa ja kodikkuutta. Puiset yksityiskohdat on suunniteltu ja toteutettu huolella. Sisäpinnan puupintoja on käytetty onnistuneesti myös akustisesti vaimentavina elementteinä”, tuomaristo toteaa.

Puurakenteiden asiantuntijana päiväkodin rakentamisessa oli Wood Expert Oy ja puuosat toimitti Puurakentajat Group Oy.

”Upea maamerkki”

Varsinaisen Puupalkinnon lisäksi tuomaristo antoi kunniamaininnan Supercellin toimistorakennukselle. Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevan rakennuksen on suunnitellut Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy.

”Suomen korkein puinen toimistorakennus on upea maamerkki uuden asuntoalueen laidalla. Rakennuksen Accoya-julkisivu on innovatiivinen ja järkevä valinta merellisen vaativiin olosuhteisiin. Ajan myötä se myös harmaantuu tasaisen kauniiksi”, tuomaristo arvioi.

Puupalkinnosta järjestettiin myös yleisöäänestys. Sen voitti Suomalais-venäläinen koulu, jonka suunnittelusta vastasi varsinaisen palkinnonkin pokannut AFKS – Arkkitehdit Frondelius + Keppo + Salmenperä Oy, tällä kertaa pääsuunnittelijana Juha Salmenperä.

Puuinfon nimeämään tuomaristoon kuuluivat arkkitehtikoulujen professorit Pekka Heikkinen Aalto-yliopistosta, Markku Karjalainen Tampereen yliopistosta ja Janne Pihlajaniemi Oulun yliopistosta.

Lisää aiheesta: Puupalkinto-ehdokkaat julkistettu

Tekniikka Tekniikka

Kuvat