Pohjantaimen taival Virttaan taimitarhalla päättymässä

Finforelian pääomistaja Timo Salminen on ostanut Virttaan taimitarhan maat ja kiinteät rakennukset Tapiolta. Se merkinnee taimituotannon päättymistä perinteikkäällä taimitarhalla.

Maan suurimman metsätaimien tuottajayhtiön Finforelian pääomistaja Timo Salminen on ostanut Loimaalla sijaitsevan Virttaan taimitarhan Tapio Oy:ltä viime viikolla. Kauppaan kuuluu 17 hehtaaria maata ja tarhan kiinteät tuotantorakennukset, muun muassa taimien pakkasvarastot.

Viime vuodet Virttaan taimitarhalla on toiminut Pohjantaimi Oy, joka on vuokrannut taimien tuotantoon tarvittavat kiinteistöt Tapiolta. Tapion ja Pohjantaimen vuokrasopimus umpeutuu tämän vuoden lopussa, eikä vuokralainen uuden omistajan mukaan ole halukas jatkamaan vuokrasopimusta.

Metsälehden tietojen mukaan Finforelia ei aio jatkaa taimien tuottamista Virttaalla, vaan tuotanto perinteikkäällä taimitarhalla loppuu. Sen sijaan yhtiö kaavailee perustavansa Virttaalle taimivaraston ja jakelukeskuksen. Osan kiinteistöistä vuokrattaneen ulkopuolisille.

Taimitarhan muovihuoneet ovat Pohjantaimen omistamia.

”Tarhan tulevaisuus ei kiveen hakattu”

Pohjantaimen toimitusjohtaja Rauno Kataja vakuuttaa, että yhtiön asiakkaat eivät jää pulaan.

”Pystymme palvelemaan kaikkia asiakkaitamme muilta Pohjan Taimen taimitarhoilta entiseen tapaan ja meillä on alueella myös pakkasvarastoja helpottamassa palveluamme”, Kataja sanoo.

Katajan mukaan Salmiselle siirtyneisiin kiinteistöihin kuuluu vain yksi taimitarhan kolmesta pakkasvarastosta, joten vaan kaksi niistä jatkossakin Pohjantaimen käyttöön.

Kataja muistuttaa, että Pohjantaimella on vuoden loppuun asti voimassa oleva vuokrasopimus, jota uusi omistaja ei voi irtisanoa. Niinpä taimituotanto jatkuu tämän kesän ajan Virttaalla.

Myöskään toiminnan lopettamista Virttaalla Kataja ei halunnut vahvistaa.

”Virttaan taimitarhan tulevaisuus ei ole vielä kiveen hakattu mihinkään suuntaan.”

Virttaan taimitarhan taimituotanto siirtyi Pohjantaimelle vajaat pari vuotta sitten, kun yritys osti konkurssiin menneen Taimi Tapion konkurssipesältä. Pohjantaimen omistaja, liettualainen Skogran-yhtiö ei toistaiseksi ole kommentoinut Virttaan taimitarhakiinteistöjen omistajavaihdosta.

Huom! Täsmennetty talvivarastojen omistajuutta ja lisätty loppuun kappale Virttaan tarhan taustasta (klo 12.15).

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito