Metsäkeskus uudisti toimintaansa, uudet yksikköjohtajat nimetty

Uudessa organisaatiossa on viisi yksikköä.

Suomen metsäkeskus on uudistanut organisaatiotaan ja toimintaansa eri tavoin. Uudessa organisaatiossa on panostettu tietoon ja sähköisiin palveluihin.

”Uudistamme työtapojamme ja lisäämme automaatiota ja tuottavuutta kaikessa toiminnassamme. Keskitymme ydintehtäviimme ja luovumme sellaisesta tekemisestä, jota muut metsäalan toimijat tekevät”, sanoo Metsäkeskuksen johtaja Ari Eini tiedotteessa.

Metsäkeskus keskittyy metsätalouden tukien jakamiseen, mutta ei enää valmistele ympäristötukihakemuksia metsänomistajien puolesta. Näissä asioissa metsänomistajia neuvovat alan yritykset ja metsänhoitoyhdistykset.

Lisäksi Metsäkeskus lopettaa yksilöllisen metsänomistajaneuvonnan. Tästä huolimatta metsänomistajille on yhä tarjolla runsaasti metsänomistukseen liittyvää koulutusta, viestintää ja muuta ohjausta.

Viisi yksikköä

Uudistuksen seurauksena Metsäkeskus siirtyi toiminnassaan valtakunnallisiin prosesseihin. Uusi organisaatio aloitti toimintansa huhtikuun alussa.

Uudessa organisaatiossa on viisi yksikköä –  metsälait ja tiedontuotanto, metsäohjelmat ja -osaaminen, asiakkuudet ja viestintä, järjestelmät ja tietohallinto sekä hallinto.  Näiden vetäjät ovat metsäjohtaja Anna Rakemaa, tietopalvelujohtaja Anssi Niskanen, asiakkuus- ja viestintäjohtaja Nilla Hietamäki, digijohtaja Tapani Hämäläinen ja hallintojohtaja Anna-Liisa Louko.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut